Ontmoet Penny Probleemsky

Wie ben jeI'm a rebel!

Als recreatieve paardeneigenaar wil een mooie, harmonieuze relatie met jouw paard.
Jouw droom is om in harmonie te kunnen rijden en een prachtige, zachte communicatie te hebben. En je wil ook leuke dingen kunnen gaan doen met jouw paard.
En ondanks jouw pogingen om een mooie band op te bouwen, zijn er bepaalde problemen in de omgang met jouw paard die jou het leven zuur maken.
Je weet niet altijd hoe je deze het beste aanpakt of waarom jouw paard doet wat hij doet.
Je bent op zoek naar oplossingen maar voor de één of andere reden lijken deze oplossingen niet bij jouw paard te werken.
Je wil nl. op een zo natuurlijk mogelijke manier met jouw paard trainen zonder dwang of intimidatie maar toch wel resultaat hebben. En dat resultaat, dat komt niet.
Misschien heb je al les gehad of heb je jouw paard al laten trainen zonder succes.
En wat jij wil is dat jouw paard zijn probleem opgelost is, zodat hij (en jij) zich beter kan voelen en je van daaruit kan gaan werken aan een betere relatie. Zonder de stress die er nu bij hoort.

 

Wat jouw problemen neigen te zijn

Ondanks het feit dat je zoveel van jouw paard houdt, lijkt hij dit precies niet te beseffen. Hij doet dingen die je niet verwacht en vertoont gedrag dat jij niet kan uitleggen. Laat staan oplossen.
Wat hij doet zorgt ervoor dat de relatie die je dacht op te bouwen met hem gewoon niet mogelijk is. En dit maakt jou zo gefrustreerd.
Je wordt verscheurd tussen verdriet en boosheid en snapt niet waarom jouw paard zich toch niet gewoon normaal kan gedragen?
Kortom je hebt het gevoel geen enkele controle te hebben en dat geeft je een gevoel machteloos te zijn.
Dit alles creëert heel wat extra stress in jouw leven en het zou niet de eerste keer zijn dat je ’s avonds na een vermoeiende dag en een bezoekje aan jouw paard in tranen uitbarst omdat je het even allemaal niet meer ziet zitten.
Als je echt eerlijk bent, twijfel je soms aan jezelf en vraag jij je af of je misschien niet beter jouw paard verkoopt aan iemand met meer ervaring.

 

Wat je het meeste nodig hebt op dit moment

Jouw eerste focus zou nu moeten liggen op het accepteren dat je hulp nodig hebt! Je moet in eerst instantie op zoek naar een goede trainer die jouw paard zijn ergste kwaliteiten kan omzetten naar zijn sterkste punten. Iemand die van jouw duiveltje een engeltje maakt maar dan wel op een natuurlijke, respectvolle manier zonder dwang te gebruiken en die jou betrekt in de training zodat jij deze kan verderzetten.
Dan zou jij de tijd dat jouw paard op training staat moeten gebruiken om je te verdiepen in paardenpsychologie opdat je beter begrijpt wat, waarom en wanneer jouw paard iets doet.
Dit is jouw eerste stap naar het beter communiceren met jouw paard zodat je dan zijn leefwereld beter begrijpt.
Het gaat allemaal om jezelf in zijn hoeven te zetten en de dingen vanuit zijn standpunt te zien voordat je hem iets gaat vragen. Tegelijk is het belangrijk om te werken aan jullie communicatie en het lezen van de lichaamstaal van JOUW paard, want elk paard is anders en er zijn verschillende karakters die verschillende strategieën vragen.
Daarna gaat het om een haalbaar plan op te stellen en te volgen om je van waar je nu bent naar die harmonieuze, respectvolle en prachtige band met jouw paard te brengen waar je zo van droomt!

Het Mirror Horses Programma waar jij in zal schitteren is…Mirror Horses Bootcamp