Geplaatst op Geef een reactie

Je zit elke dag in Hypnose!

Wat is hypnose nu eigenlijk?
Hypnose is een manier om jou in een Theta hersenfrequentie te brengen.
Dat klinkt waarschijnlijk Chinees, dus laat het mij even uitleggen.

Je hebt 5 frequenties aan hersengolven:

  1. Gamma 32-100Hz: Je bent in een Gamma frequentie als je hyper gefocust bent, een verhoogde perceptie hebt en heel erg aan het denken bent.
  2. Beta 13-32 Hz: Meestal doorheen de dag functioneren we vanuit Beta, wat de alerte, bewuste, concentratie/leer frequentie is.
  3. Alpha 8-13 Hz: Net onder Beta ligt de alpha frequentie, dat is de ontspannen frequentie waar je ook gemakkelijk aan zelf-reflectie kan doen. Tijdens meditatie bv. ga je in alpha staat en soms ook in theta staat naarmate je beter wordt in mediteren.
  4. Theta 4-8 Hz: Hier onder ligt de Theta frequentie, de flow staat. In deze frequentie ontstaat creativiteit, inzicht, en is het bewustzijn minder aanwezig. Je kan in deze staat komen bij diepe meditatie.
  5. Delta 0.5-4 Hz: Er ligt daar onder nog een frequentie en dat is delta. Dit is de diepe helende slaap waarin het genezingsproces en regeneratie van jouw lichaam gebeurt. Dit gebeurt enkel in een heel diepe slaap, je bent dan volledig onbewust.

Tussen de leeftijd van 0-7j zitten we in de theta frequentie, we hebben dan nog geen ‘bewustzijn’ en leren in deze theta frequentie om alles te programmeren wat we nodig hebben om te functioneren in het leven. Dit houdt in dat we positieve maar ook negatieve patronen gaan programmeren op deze leeftijd.

Een voorbeeld: Je hebt in jouw jonge jaren steeds gehoord dat je “beter” kan. Je had niet al te goede punten op school of wel goede punten maar voor jouw moeder/vader was het nog niet goed genoeg, je moest bv. 9 of 10 halen.
Omdat je dit meermaals gehoord hebt, is dit geprogrammeerd in jouw onderbewustzijn als: Ik ben niet goed genoeg, en alles wat ik doe kan beter.
Dit programma loopt de hele dag door in jouw onderbewustzijn, waardoor je jezelf gaat saboteren.

Want je hebt bepaalde doelen in jouw leven (bv. financieel of in de liefde)  en voor de 1 of andere reden lukt het jou niet om daar te geraken. Elke keer als je in de buurt komt, doe je iets waardoor het allemaal verdwijnt. En daarna ben je boos op jezelf.

Maar het is niet jouw fout, het is een programma dat blijft draaien: als je niet goed genoeg bent, dan verdien je dat succes niet, of deze geweldige persoon in jouw leven.
En dan mag je nog zoveel “positief” denken dat je geweldig bent, dit programma hoort je niet.

En zo blijf je cirkeltjes draaien in jouw leven, je wil iets heel erg, maar je geraakt er niet!

Theta is dan ook de frequentie die je toelaat om naar je onderbewustzijn te gaan en daar alles te her programmeren wat jou tegenhoudt om bepaalde doelen te bereiken in jouw leven.

Vlak voor je in slaap valt en ook wanneer je net wakker bent, zit je in deze theta frequentie. M.a.w. hypnose doet niets wat je al niet gewoon bent, t.e.m. je 7 jaar zat je de hele dag in deze frequentie en je zou zelf kunnen zeggen dat je jezelf in hypnose brengt elke avonds en ’s nachts.

Nu Theta wil niet zeggen dat je zelf niets meer bepaald, integendeel.
Hetgeen dat veel dieper zit en waar je niet echt aankon, kan nu naar boven komen zodat je het zelf kan gaan veranderen.
Een goede hypnotherapeut gaat dan ook nooit gewoon vertellen wat je vanaf nu moet geloven.
Een goede therapeut gaat jouw transformatie faciliteren, niet opdringen.

En jouw woorden worden gebruikt voor het her-programmeren zodat dit ook helemaal bij je past.

Al mijn klanten staan vaak verbaasd dat ze alles wel meegemaakt hebben en nog steeds controle hebben.  Ze zijn gewoon heel erg ontspannen en hun ‘denkende’ brein is bijna niet aanwezig.
Je kan dus alles horen en je onthoud ook wat er gebeurt is tijdens de sessie.

Veel methodes gaan je helpen om eerst in de alpha frequentie te gaan en dan door oefening af en toe in theta staat. Zonder dat je het beseft dan.
Net zoals meditatie dit doet.
Ik gebruik veel van deze methodes zelf en ze zullen jou dus zeer zeker helpen om meer te ontspannen en beter met stress om te gaan.

Het verschil met RTT (Rapid Transformation Therapy) is dat we bij RTT streven om de oorzaak van de stress weghalen.
Want we gebruiken meer dan enkel hypnose, eenmaal in hypnose gebruiken we technieken die zelfs tijdens het bewustzijn heel erg effectief zijn gebleken.
Nl. NLP en cognitieve gedragstherapie.

En deze geweldige combinatie zorgt voor heel snelle resultaten.

Klik hier om jouw RTT ervaring te boeken

 

Laat hier van jou horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.