Geplaatst op Geef een reactie

Het verschil tussen Hypnose en Hypnotherapie

Ik krijg wel eens geweldige, prachtige mensen aan de lijn die mij laten weten dat ze reeds Hypnose geprobeerd hebben maar dat het voor hun niet werkte.

En na een Snelle Transformatie sessie met mij, ervaren ze wel het resultaat dat ze wensten.

Hoe komt dit dan juist?

Wel er is een groot verschil tussen Hypnose en een Snelle Transformatie sessie waarbij ik Hypnotherapie gebruik.

Hypnose is maar een onderdeel van de therapie.
Eigenlijk is Hypnose het voertuig dat ervoor zorgt dat we toegang hebben tot jouw onderbewustzijn.


Wil je weten hoe Hypnose juist werkt en of het gevaarlijk is? Lees dan eerst dit artikel.

Eenmaal in Hypnose, gebruik ik verschillende technieken die heel doeltreffend zijn, zelfs wanneer je niet onder hypnose bent.
Bijvoorbeeld NLP, EFT, cognitieve gedragstherapie en ook mijn eigen intuïtieve technieken.

Dus samengevat is Snelle Transformatie Coaching, al deze reeds succesvolle technieken gecombineerd maar dan met een Turbo Boost dankzij de Hypnose.

Vandaar dat de resultaten zo snel en permanent zijn.

Wat is een Hypnose sessie?

Een Hypnose sessie bij een Hypnotiseur is heel doeltreffend en zal bij zo’n 80% van de mensen werken. Gewoonlijk neemt dit een kwartier of max. een half uur in beslag.

Wat de Hypnotiseur doet is wat ik noem “de oplossing” programmeren in jouw onderbewustzijn.

Bv. Je bent geweldig, je bent een heel zelfzekere vrouw en je stapt een kamer binnen met een gevoel dat je heel de wereld aankan….

Dit doe ik ook, helemaal op het einde van het proces.

Wat is dan Hypnotherapie en specifiek Snelle Transformatie?

Bij Hypnotherapie gaan we opzoek naar de oorzaak van het probleem en gaan we wat er gebeurd is helen zodat het geen effect meer heeft op jou en jouw toekomst.

Ik neem hiervoor ook mijn tijd en bij mij duurt een Transformatie sessie ongeveer 2u en bestaat het uit 3 delen:

  1. Tijdens het eerste deel gaan we detective spelen en op zoek naar de oorzaak van het probleem (of hetgeen waar je wil aan werken). Hier komen dan scenes naar boven vanuit jouw onderbewustzijn, vaak dingen die jij je niet eens herinnert.
  2. In het tweede deel gaan we de betekenis die je gegeven hebt aan deze gebeurtenissen transformeren (updaten zeg maar) naar wat jou nu zal helpen bij jouw doel.
  3. En in het laatste deel installeer ik dan “de oplossing” in jouw onderbewustzijn, d.w.z. alles wat je zei dat je wou, plus ondersteunende positieve affirmaties en gedachten die jou vlotjes naar jouw doel toe gaan brengen.

Hierdoor heeft Snelle Transformatie Coaching een Succes gehalte van 99%.

Waarom werkt dit beter?

Omdat er bij de meeste mensen,  diepe onderliggende overtuigingen zitten die niet overeen komen met “de oplossing”.

Bv.  je zegt “ik ben geweldig” maar dat “duiveltje” op jouw schouder zegt altijd “Ja dat zal wel, jij bent niets waard”.

Er is dus een conflict tussen jouw onderbewustzijn en jouw bewustzijn.

En jouw onderbewustzijn wint altijd!

Deze overtuigingen zijn vaak gelinkt een 1 of meerdere traumatische ervaringen (er zijn kleine en grote trauma’s), die jij je soms zelfs niet eens herinnert.

Omdat we bij een Snelle Transformatie sessie de betekenis van deze trauma’s gaan veranderen en je loslaat wat er gebeurt is, ben je vrij om deze nieuwe, mooiere overtuigingen te gaan installeren.

In ieder geval kan ik je zeggen dat ik mijn job heel serieus neem en enorm goed ben in wat ik doe.
Ik vertrek vanuit een liefde voor de mens en met een overtuiging dat iedereen in sé goed is vanbinnen, soms zijn we gewoon even het pad kwijt door die alles overheersende negatieve overtuigingen in ons leven.

En ik help je om jouw grote computer (jouw brein) te updaten zodat je eindelijk dat leven kan gaan leiden dat je altijd al wou.

Je kan bij mij terecht voor alles wat je in jouw leven wil aanpakken (niet enkel paard-gerelateerde problemen).

Boek jouw eerste sessie hier (of een kennismakingsgesprek)

Geplaatst op Geef een reactie

Hoe doorzetting en vastberadenheid je als Ruiter kan helpen een geweldige leider te worden.

Hallo, ik ben Wendy van Mirror Horses, Snelle Transformatie Coach en Ik help ruiters om te transformeren in zelfzekere en innerlijk krachtige leiders die een ijzersterke connectie hebben met hun paard(en).

Dit doe ik door middel van bewezen efficiënte methodes waaronder Hypnose, NLP, EFT en Matrix Reimprinting ondersteund door mijn kennis in Natural Horsemanship.

Het onderwerp van vandaag is doorzettingsvermogen.

Weet je, zelfs als je een onzekere ruiter bent, is er 1 ding dat je altijd kan gebruiken, 1 tool zeg maar dat je altijd verder zal brengen dan eender welke andere ruiter of horseman.

En dat is doorzetting.

Paarden zijn gewoon dat wij als mens snel opgeven. Dat is gewoon een feit.
Als je ons leven vergelijkt met dat van een paard, bij ons moet alles snel gaan, op een dag moeten we minimum 8u werk inplannen, boodschappen, het huishouden, hobby’s, voor de kinderen of dieren zorgen, voor sommigen studeren, en ergens in deze drukke agenda moeten we wat tijd voor ons paard tussen foefelen.

Wanneer ons paard dan eens niet doet wat wij willen, zijn we snel gefrustreerd.
Maar een paard heeft letterlijk de hele dag weinig te doen. Als hij geluk heeft staat hij in de wei met andere paarden en dan stapt hij rond, eet hij, speelt hij en slaapt hij.

En in de spelletjes die paarden met elkaar spelen is er maar 1 doorslaggevende factor om te winnen en dat is……je raadt het….. doorzetten!

Degene die het langst volhoud is de winnaar. De aanhouder wint.

Pat Parelli zegt dit steeds: Hou vol, ik heb het nooit langer dan 3 dagen zien duren!


Met deze leuze in gedachten denk ik spontaan terug aan de langste periode dat ik ooit heb moeten doorzetten.
Dat was met een paard dat zich niet liet halsteren, het had heel lang in deze wei gestaan en kwam gerust af om eten te ontvangen maar vanaf dat je met de halster af kwam was ze weg.

In deze gevallen gebruik ik een techniek waarbij ik het paard uiteindelijk overtuig om naar mij te komen.
Dit duurt vaak niet zo lang, maximum 1 uur.

Maar in dit geval zaten we in een vrij grote weide dicht aan water en het had geregend. Er waren dus plassen die tot aan de helft van mijn onderbenen kwamen.  En het begon terug te regenen.

Ik heb toen mijn strategie van doorzetten moeten gebruiken.

3 uur heeft het uiteindelijk geduurd. Maar ik heb doorgezet, ook op de momenten dat het duiveltje in mijn hoofd zei, maar Wendy stop er nu mee, het heeft geen zin, het gaat echt niet meer gebeuren.

Maar ik bleef denken dan mijn doorzettingsstrategie en herhaalde in mijn hoofd, als een mantra:
Ik weet dat dit werkt, het kan elk moment nu gebeuren.

Ik kan je wel vertellen dat het moment toen het paard naar mij kwam, alsof ze dacht; deze mens is raar, ik heb nog nooit iemand zo lang zien volhouden, Was een prachtig moment.

En ik was blij dat ik naar huis kon gaan en wat opwarmen maar dit deed ik tevreden en met een warm gevoel van vervulling.

Dus bij deze een vraag naar jou toe, waar heb jij ooit wat snel opgegeven en ga je de volgende keer gewoon doorzetten?
Laat het weten in de comments.

En btw. Je kan nog steeds lid worden van onze SuperRuiter Gold Club.
Wil jij ook een geweldige leider worden voor jouw paard? Wordt lid van de SuperRuiter Gold Club:

https://st.mirrorhorses.com/superuitergoldclubsp

 

Geplaatst op Geef een reactie

Je zit elke dag in Hypnose!

Wat is hypnose nu eigenlijk?
Hypnose is een manier om jou in een Theta hersenfrequentie te brengen.
Dat klinkt waarschijnlijk Chinees, dus laat het mij even uitleggen.

Je hebt 5 frequenties aan hersengolven:

  1. Gamma 32-100Hz: Je bent in een Gamma frequentie als je hyper gefocust bent, een verhoogde perceptie hebt en heel erg aan het denken bent.
  2. Beta 13-32 Hz: Meestal doorheen de dag functioneren we vanuit Beta, wat de alerte, bewuste, concentratie/leer frequentie is.
  3. Alpha 8-13 Hz: Net onder Beta ligt de alpha frequentie, dat is de ontspannen frequentie waar je ook gemakkelijk aan zelf-reflectie kan doen. Tijdens meditatie bv. ga je in alpha staat en soms ook in theta staat naarmate je beter wordt in mediteren.
  4. Theta 4-8 Hz: Hier onder ligt de Theta frequentie, de flow staat. In deze frequentie ontstaat creativiteit, inzicht, en is het bewustzijn minder aanwezig. Je kan in deze staat komen bij diepe meditatie.
  5. Delta 0.5-4 Hz: Er ligt daar onder nog een frequentie en dat is delta. Dit is de diepe helende slaap waarin het genezingsproces en regeneratie van jouw lichaam gebeurt. Dit gebeurt enkel in een heel diepe slaap, je bent dan volledig onbewust.

Tussen de leeftijd van 0-7j zitten we in de theta frequentie, we hebben dan nog geen ‘bewustzijn’ en leren in deze theta frequentie om alles te programmeren wat we nodig hebben om te functioneren in het leven. Dit houdt in dat we positieve maar ook negatieve patronen gaan programmeren op deze leeftijd.

Een voorbeeld: Je hebt in jouw jonge jaren steeds gehoord dat je “beter” kan. Je had niet al te goede punten op school of wel goede punten maar voor jouw moeder/vader was het nog niet goed genoeg, je moest bv. 9 of 10 halen.
Omdat je dit meermaals gehoord hebt, is dit geprogrammeerd in jouw onderbewustzijn als: Ik ben niet goed genoeg, en alles wat ik doe kan beter.
Dit programma loopt de hele dag door in jouw onderbewustzijn, waardoor je jezelf gaat saboteren.

Want je hebt bepaalde doelen in jouw leven (bv. financieel of in de liefde)  en voor de 1 of andere reden lukt het jou niet om daar te geraken. Elke keer als je in de buurt komt, doe je iets waardoor het allemaal verdwijnt. En daarna ben je boos op jezelf.

Maar het is niet jouw fout, het is een programma dat blijft draaien: als je niet goed genoeg bent, dan verdien je dat succes niet, of deze geweldige persoon in jouw leven.
En dan mag je nog zoveel “positief” denken dat je geweldig bent, dit programma hoort je niet.

En zo blijf je cirkeltjes draaien in jouw leven, je wil iets heel erg, maar je geraakt er niet!

Theta is dan ook de frequentie die je toelaat om naar je onderbewustzijn te gaan en daar alles te her programmeren wat jou tegenhoudt om bepaalde doelen te bereiken in jouw leven.

Vlak voor je in slaap valt en ook wanneer je net wakker bent, zit je in deze theta frequentie. M.a.w. hypnose doet niets wat je al niet gewoon bent, t.e.m. je 7 jaar zat je de hele dag in deze frequentie en je zou zelf kunnen zeggen dat je jezelf in hypnose brengt elke avonds en ’s nachts.

Nu Theta wil niet zeggen dat je zelf niets meer bepaald, integendeel.
Hetgeen dat veel dieper zit en waar je niet echt aankon, kan nu naar boven komen zodat je het zelf kan gaan veranderen.
Een goede hypnotherapeut gaat dan ook nooit gewoon vertellen wat je vanaf nu moet geloven.
Een goede therapeut gaat jouw transformatie faciliteren, niet opdringen.

En jouw woorden worden gebruikt voor het her-programmeren zodat dit ook helemaal bij je past.

Al mijn klanten staan vaak verbaasd dat ze alles wel meegemaakt hebben en nog steeds controle hebben.  Ze zijn gewoon heel erg ontspannen en hun ‘denkende’ brein is bijna niet aanwezig.
Je kan dus alles horen en je onthoud ook wat er gebeurt is tijdens de sessie.

Veel methodes gaan je helpen om eerst in de alpha frequentie te gaan en dan door oefening af en toe in theta staat. Zonder dat je het beseft dan.
Net zoals meditatie dit doet.
Ik gebruik veel van deze methodes zelf en ze zullen jou dus zeer zeker helpen om meer te ontspannen en beter met stress om te gaan.

Het verschil met RTT (Rapid Transformation Therapy) is dat we bij RTT streven om de oorzaak van de stress weghalen.
Want we gebruiken meer dan enkel hypnose, eenmaal in hypnose gebruiken we technieken die zelfs tijdens het bewustzijn heel erg effectief zijn gebleken.
Nl. NLP en cognitieve gedragstherapie.

En deze geweldige combinatie zorgt voor heel snelle resultaten.

Klik hier om jouw RTT ervaring te boeken

 

Geplaatst op 5 Reacties

5 Fouten die onzekere ruiters maken

Fouten hebben de potentiële kracht om jou te transformeren in iets beter dan je ervoor was.
Als je eruit leert tenminste. En een wijze vrouw leert uit haar fouten.

Zo heb ik met vallen en opstaan geleerd hoe ik mijn zelfvertrouwen kon opbouwen in het zadel.
Maar evengoed hoe ik het net helemaal stuk kon maken.
Er waren momenten van overwinning, wanneer ik weer iets meer durfde dan de dag ervoor.
Maar er waren ook dagen van pure nederlaag, waarbij ik het gevoel had dat ik terug bij af was. Weer even onzeker en nerveus als de eerste dag dat ik ging paardrijden.

Gelukkig hoef jij dit nu niet allemaal te ervaren.
Want als je deze 5 tips volgt, ga je niet dezelfde fouten maken als ik en zal je veel sneller een stressvrije ruiter worden.

Fout #1: Opstappen als je stress hebt of bang bent.

Ja, we weten het allemaal. Jouw paard voelt dat je bang bent.
En welbedoelde raad zoals: “Laat niet zien dat je bang bent” of “laat hem zien dat jij de baas bent”, werken niet.  Toch niet als jij je vanbinnen voelt als een slappe vod of een stresskip.

Een paard is een dier dat haarscherp emoties kan aanvoelen.
Voor de eenvoudige reden dat dit hem zijn hele leven heeft veilig gehouden. In een kudde moet hij kunnen aanvoelen wanneer andere paarden nerveus worden of een angstreactie hebben en liefst nog voordat ze ervandoor gaan want anders is het misschien te laat en wordt hij opgepeuzeld door een leeuw.
En raad eens hoe een leeuw een paard aanvalt?
Het springt op zijn rug.
En waar zit jij? Klopt, op zijn rug.

Dit is ongeveer hoe jouw stress overkomt voor het paard:
“Ze is zo nerveus, waar is er een roofdier in de buurt? Ik ben nog niet bang maar ik maak mij zorgen.”
En wanneer je opstapt met gespannen spieren en een energiemotor in jouw buik dat aan 100km per uur draait:
“Ik voel dat zij op mijn rug zit maar het voelt alsof er een roofdier op mijn rug hangt, het spant zijn klauwen rondom mij, ik moet vooruit, ik moet onder het roofdier uit geraken.”

Zorg dat je technieken leert om snel te ontspannen voordat je opstapt, zodat jij jouw stress en angst niet overbrengt op het paard.

Fout #2: De schuld geven

De schuld van jouw angst of stress geven aan jouw paard, een instructeur, jouw baas, jouw kinderen, jouw man….helpt jou niet verder.
Het gaat misschien gek klinken maar jouw angst of stress daar ben jij volledig verantwoordelijk voor.
Maar dat is ook goed nieuws! Want dat wil zeggen dat JIJ er ook iets aan kan veranderen.

Ja, het kan zijn dat je ooit van jouw paard viel omdat hij iets onverwachts deed. Of dat jouw instructeur een foute inschatting maakte waardoor jij viel of schrok.
Maar de schuld geven aan het paard of de instructeur, helpt je geen steek verder.
Het haalt jouw kracht weg om iets te veranderen.
Want als jij niet de oorzaak bent kan je er in jouw hoofd ook niets aan veranderen.

Alles ligt aan hoe jij met de situatie omgaat.
En eigenlijk kan je dankbaar zijn, want een tegenslag wil zeggen dat er een leerproces klaar ligt voor jou om meer controle te krijgen over jouw gedachten en emoties.
En je kan ervoor kiezen om dit leerproces aan te gaan en daardoor rustiger, ontspannen en in balans elke situatie aan te kunnen.
Of je kan kiezen om jouw dromen in de schuif te steken en voor het veilige te gaan, nl. veranderen van paard, instructeur en zelfs van hobby.

Uit ervaring weet ik echter dat dit laatste niet leidt tot vervulling. Eerder tot ontgoocheling, schaamte en het gevoel van gemis.
Als je merkt dat je de verantwoordelijkheid voor een tegenslag in iemand anders zijn schoenen (of hoeven) probeert te schuiven, denk dan even na over het volgende:
Hoe kan ik anders naar deze situatie kijken? Wat kan ik leren uit deze situatie?

Ik ben overtuigd dat elke tegenslag in het leven een kans is om een grote les te leren.
Zo was het ook met mijn eigen val van het paard dat geleid heeft tot een heel andere toekomst dan wat ik voor ogen had.
En als je mij zou vragen om te kiezen tussen mijn kinderdroom als internationale springruiter en mijn nieuwe realiteit als Instructeur Natural Horsemanship & coach die zonder zadel en bit kan rijden, wel dan heb ik snel gekozen ?
En dit was nooit gebeurd indien ik niet gevallen was en 1j lang moest revalideren waardoor ik bang werd om te rijden.

Blijf gefocust op vooruitgang i.p.v. in het verleden te blijven hangen. Wie altijd in zijn achteruitkijkspiegel blijft kijken, heeft meer kans om ooit ergens tegen te rijden.

Fout #3: Oneindig lang grondwerk blijven doen.

Hoewel grondwerk heel erg goed is voor jou en jouw paard, is het niet de bedoeling om voor de rest van jouw leven enkel grondwerk te blijven doen, zelfs als je denk dat je dat prima zou vinden.
Ik dacht nl. ook zo maar het was de angst die aan het spreken was.
Gezellig en veilig in die comfortzone blijven zitten voor de rest van mijn leven leek mij toen heel aangenaam en gemakkelijk.
Maar als ik die gedachte van dichterbij ging bekijken merkte ik dat die passie om terug te rijden wel heel groot was en dat ik mij een mislukkeling zou voelen moest ik nooit een ontspannen buitenrit kunnen doen met mijn paard.
Ga dus een stapje verder, het hoeft geen grote stap te zijn.
Gewoon over jouw paard hangen kan al een grote stap voorwaarts zijn.
Of herhaaldelijk opstappen, terug afstappen en elke keer wat langer blijven zitten kan heel snel jouw comfortzone groter maken.

Fout #4: Te snel willen gaan

Dit staat in groot contrast met de vorige fout maar soms is dit net het gevolg als je eenmaal beslist hebt om uit jouw comfortzone te komen.
Vaak ga je dan zo een enorme stap zetten, zoals meteen een buitenrit doen terwijl je al stress hebt bij het opstappen.
Mensen hebben de neiging om snel snel hun angst te willen overwinnen, hopend dat de angst wel weg zal ebben.
Ze gaan meteen opstijgen, stappen, draven en galopperen of gaan op buitenrit zonder hun angst aan te pakken en hun zelfvertrouwen op te bouwen.
Zo werkt het spijtig genoeg niet en op zo’n moment is de kans enorm groot dat je een nieuwe schrik pakt.
Zo hoeft jouw paard maar 1 keer te schrikken of te snel te gaan en daar gaat jouw hernieuwde zelfvertrouwen weer, doorgespoeld door het toilet.
En het ergste hieraan is, dat je daarna vaak nog langer in jouw comfortzone blijft hangen uit angst dat het opnieuw gebeurt.

Zet het dus op voor succes. Bouw jouw zelfvertrouwen stap per stap op samen met jouw paard.

 

Fout #5: Moeilijke paarden rijden

Zeker als je op de manege rijd raden instructeurs je vaak aan om  op verschillende paarden te rijden omdat je zo beter leert rijden.
En dat klopt wel, alleszins als je een zelfzekere ruiter bent.

Maar zolang je nerveus bent, is dit niet zo een goed idee.
Om je zelfvertrouwen op te bouwen heb je nl. iets nodig om je aan vast te houden, een stabiele partner.
Je bent nl. op dat moment heel erg gefocust op moediger worden en niet zozeer op rij technisch sterker te worden.
Dat komt pas later.
En als je de twee moet samen doen dan wordt het extra moeilijk.

Ga dus even apart zitten met jouw instructeur en leg uit dat je momenteel enkel wil werken aan jouw zelfzekerheid en pas op een later stadium aan jouw rijkunsten.
Leg uit dat je graag elke les hetzelfde rustige paard wil rijden en dat je zelf zal aangeven wanneer je klaar bent voor een ander paard.

Ruiters met een eigen paard proberen soms zelfzeker te worden terwijl ze met een paard werken dat nog maar net ingereden is of al lang niet meer gereden is.
Zulke paarden zijn zelfs voor heel ervaren ruiters en trainers vaak een uitdaging. En op dit moment heb jij geen uitdaging nodig maar stabiliteit.
Kies dus een rustig en betrouwbaar paard uit om jouw zelfvertrouwen mee op te bouwen.
En ga over naar moeilijkere paarden als jouw gevoel zegt dat je wel een nieuwe uitdaging aankan.

Het is jouw verantwoordelijkheid om jouw zelfzekerheid te beschermen als een mama beer.
Want jouw zelfvertrouwen is heilig en daar wil je, in het begin althans, enkel positieve ervaringen aan voeden.

 

Laat van je horen

Met deze blogpost wil ik je een hart onder de riem steken en helpen (terug) geloven dat het mogelijk is om stressvrij te gaan rijden ook al ben je misschien momenteel de wanhoop nabij.
Mijn blogs zijn niet bedoeld als een monoloog, ze zijn bedoeld om een conversatie met jou te beginnen.
Laat dus in de comments van je horen, waar je het meeste aan gehad heb, waar je nog vragen hebt of twijfels en wat je vanaf nu gaat proberen…

7 Stappenplan naar Paardrijden zonder Angst

Verlos jezelf voor eens en altijd van die angst tijdens het rijden. Schrijf gratis in om meteen het 7 stappenplan te ontvangen.

privacy Wij waarderen jouw privacy en zullen jou nooti spammen.

Geplaatst op Geef een reactie

Webinar Bonus Paardrijden Zonder Angst

Webinar Bonus Paardrijden Zonder Angst

In deze video vertel ik jou welke bonus ik bij ga voegen aan de webinar Paardrijden zonder Angst en hoe deze jouw resultaten om een zelfzekere ruiter te worden gaat verdrievoudigen!

Om gecoacht te worden tijdens de webinar heb je een camera + microfoon nodig.
Stuur een email naar wendy.joris@mirrorhorses.com en leg jouw situatie kort uit en ook waarom je graag gecoacht wordt.
Ik kies 1 persoon uit van alle inzendingen en tijdens de webinar kom je te weten of jij dat bent. Veel succes!

Schrijf je in voor de webinar via deze link