3 dagen geleden was het aan het regenen en toen ik in de wei kwam om de paardjes eten te geven, ging ik zoals ik elke ochtend doe, even over Dimmalim haar oren. Wel wel, blijkbaar was dat dus buiten haar gerekend!
Ze trok heel hevig haar hoofd weg en ik kon niet eens op de plekken komen waar ze normaal geen enkele last heeft.
En toen viel mijn euro, haar hoofd was helemaal nat!
Hmm, stof om over na te denken, ze heeft dus echt een trauma met water rond haar hoofd.

De laatste 3 dagen heb ik herhaald wat we daarvoor gedaan hebben, elke dag.
Ook met natte handschoenen ben ik in haar oren gegaan, dat maakte het iets moeilijker, maar ook hier weer, na enkele pogingen geen enkel probleem meer.
Het ergste dat ze nu nog doet is haar hoofd wegdraaien, maar niets te vergelijken met wat ze daarvoor deed, dus ik ben tevreden.
En het resultaat mag er zijn, ze doet nu automatisch haar hoofd naar beneden wanneer ze er genoeg van heeft, eerder dan de lucht in te gaan en met haar hoefjes te vechten.

We hebben ook elke dag verder met de trailer gespeeld, en nu gaat ze mooi ontspannen de trailer in terwijl ik buiten blijf staan. Dat heeft ze heel mooi gedaan, vooral als ik terug denk aan de dag dat ik haar ging halen en ze mijn trailer bijna aan stukken klopte, door een half uur lang te staan steigeren op de loopplank.

Ook het zadelen hebben we even geoefend omdat ze volgens de eigenaar niet bleef stilstaan en soms met haar achterbeen sloeg. Maar, is het nu omdat we zoveel gedaan hebben samen, of gewoon omdat ze nu de communicatie begrijpt met een mens, bleef ze mooi staan en liet zich gewillig zadelen.

Op 7 dagen is ze heel erg ver gekomen, verder dan ik had kunnen dromen.

Ik ben heel erg blij en vereerd dat ik met dit super paardje heb mogen werken.

Hieronder vind je nog een filmpje van de laatste 3 dagen en binnenkort ga ik er eentje apart op de blog zetten van enkel het trailer laden, zodat je daar ook kan zien hoe erg ze vooruit is gegaan.


Wendy Joris
Wendy Joris

Al meer dan 30j gepassionneerd door paarden en mensen richtte Wendy Joris Mirror Horses VZW op in 2008 met als doel om zoveel mogelijk mensen en paarden hun leven te verbeteren zodat zij dan weer anderen hun leven positief kunnen beïnvloeden. Want zij gelooft in het "ripple" effect en dat iedereen zijn bijdrage levert in het verbeteren van de paardenwereld!

Laat hier van jou horen!

  1 Response to "Steigeren bij oren aanraken – dag 5, 6 en 7"

  • Anne Thys

   Prachtig, Wendy! Deze manier van werken is wat ik al die jaren gemist heb bij diegenen die het ons moesten leren… Dit voelt ‘natuurlijk’!
   Oef, eindelijk… We hopen jou snel te ontmoeten 😀

   Tot dan!

   Anneline

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.