left-cornerright-corner

Overwin jouw angst en rij zelfzeker het leven door!


Vertel over jezelf en jouw Angst nu/voorspelde angst reactie

12 reacties op “Video1 Zelfzeker in het zadel”

 1. Hey Wendy,

  Ik droomde van jongs af aan al om paard te rijden en heb toen een paardenkamp gedaan. Ik mocht van mijn ouders geen lessen volgen, maar nu ik volwassen ben, kan ik het zelf betalen en ben ik er toch mee gestart. Ik rijd dus nog niet zo lang en ben onlangs bij het galloperen gevallen. Sedert dan heb ik veel schrik om opnieuw te vallen en zit ik ook gespannen in het zadel. Wanneer ik een rondje alleen mag draven, heb ik ook telkens schrik dat mijn paard zal galloperen en ik de controle zal verliezen, met als gevolg vallen. Ik hoop mijn angst te overwinnen en mijn zelfvertrouwen terug te krijgen.

  Groetjes
  Jolien

 2. Wendy, net als jij heb ik een “niet zo’n rustige” koudbloed, Darco. Hij is wel nog jong, 3,5 jaar en we zijn dit jaar gestart met grondwerklessen en af en toe in het zadel. Tot nu toe is dat allemaal heel goed gegaan.
  Thuis is hij (bijna) nergens bang van, tractor, auto’s…
  Eens moest ik met hem wat verder naar de weide, langs een pad waar enkel fietsers en wandelaars komen. Hij stapte rustig mee tot 2 mountainbikers plots achter ons aankwamen. Hij schrok, trok zich los en vertrok. Gelukkig niet te ver…
  Ondertussen is onze band wel wat sterker geworden, en enkele keren zonder problemen zelfs langs de weg gewandeld. Eens kwam een grote vrachtwagen achter ons aan en ja… Ik hield mijn adem al in, Darco hoofd in de lucht en vertrok. Gelukkig net aan mijn deur en zonder ander verkeer tegen te komen, goed thuis gekomen… Nu is mijn droom buitenritten te maken, dus je kent mijn angst al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.