left-cornerright-corner

Over onze Mirror Horses VZW

Wie? Wat? Hoe? Waar?

Wendy JorisWij vangen paarden op, die nergens meer terecht kunnen en rehabiliteren ze
Fysiek, Emotioneel en Mentaal, waardoor ze SuperPaarden worden met een nieuw levensdoel!
Om dit te kunnen financieren hebben wij een Online Academy waarin je kan leren paardenfluisteren (Natural Horsemanship) en kan leren om emotioneel stabiel te worden te paard.

Doe een vrije donatie aan onze VZW (dikke dankjewel!)

Leer ons beter kennen

Wie zijn wij? +

Mirror Horses VZW helpt ruiters om zelfzeker te worden rond paarden door een gebalanceerde relatie op te bouwen waarbij vertrouwen en respect in evenwicht zijn. Zo worden zij, wat wij noemen; SuperRuiters!

Wij gebruiken hierbij strategische coaching, Natural Horsemanship en Academische rijkunst in combinatie om zowel ruiter als paard: Emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel in balans te brengen.

Wij vangen ook in kleine aantallen kansloze paarden op en geven die een nieuw leven als lespaard voor leerlingen zonder eigen paard.
Deze paarden rehabiliteren we mentaal, emotioneel en fysiek zodat ze SuperPaarden worden.
Om kennis te maken met hoe wij werken kan je op de website GRATIS ons “7 stappenplan naar paardrijden zonder Angst” bekijken.

Wanneer je lid word van onze VZW help je deze paarden maar ook jezelf!

Omdat wij niet overal aanwezig kunnen zijn, werken wij eveneens samen met externe instructeurs die dezelfde visie hebben als wij op met paarden omgaan. 

 

Over Wendy +

3 keys to success

Ik ben Wendy Joris, de oprichtster van Mirror Horses VZW.
Als jij je afvraagt wie die persoon is in al die online cursussen en video's op youtube, dat ben IK! 🙂
Mijn passie is heel vroeg begonnen. Toen ik 7 jaar was zat ik al op een paardenrug en was ik niet meer weg te slaan van de maneges en paardenkampen.
Toen ik 13j werd viel ik van een paard tijdens een springles en brak ik mijn arm.

Pas een jaar later mocht ik terug gaan rijden en ik merkte dat ik doodsbang was!

Met als gevolg dat de paarden die ik reed zelf gespannen werden en ik viel er keer op keer terug af, waardoor ik nog banger werd.
Toen ik de film de paardenfluisteraar zag wist ik dat dit was wat ik wou doen.
Want als ik paarden zo goed zou kunnen begrijpen en lezen en met hen communiceren zou ik minder bang zijn, dacht ik.

En na jarenlange opleiding was ik inderdaad terug zelfzeker rond paarden en durfde ik terug rijden maar die angst was nog steeds niet helemaal weg.

Over de jaren heen heb ik enorm veel geïnvesteerd in zelf-ontwikkeling, coaching, leiderschap leren, en verdiepte ik mij in allerlei materiaal omtrent angst en nu kan ik zeggen dat ik angst de baas ben geworden.

Op een bepaald moment heb ik voor het eerst het gevoel gehad dat ik volledig vrij aan het vliegen was toen ik zonder teugels aan het galopperen was op mijn paard.
En dat was een droom die uitkwam!

Ondertussen heb ik al meer dan 30j ervaring met paarden en een 15 tal jaren met het opleiden en leiden van mensen in de privé sector.

Ik ben een Robbins & Madanes (Tony Robbins) coach, heb een 4-jarige opleiding Natural Horsemanship achter de rug waarvan een intensieve 4-weekse in Engeland.
Ook heb ik ervaring met EFT, Matrix Reimprinting en NLP.

Ik ben heel erg behulpzaam van nature uit en ik wou dan ook graag anderen helpen die hetzelfde meegemaakt hebben door hen te leren wat ik had geleerd en zo heb ik mijn talenten verenigd en Mirror Horses VZW opgericht.

Onze opgevangen paarden +

Fresco

295422_2310185441919_1467863089_32717805_7866937_n

Met Fresco is de grote droom begonnen!
Fresco is een Friese ruin die in 2001 voor het eerst het daglicht zag.
Als eerste paard zocht Wendy naar ofwel een Fries ofwel een Paint. Maar toen ze Fresco op foto zag, was ze meteen verkocht.
Ze reed helemaal naar Nederland om hem te gaan “uittesten”. Op de grond was hij een dikke knuffelbeer en toen hij haar hand aflekte had hij zichzelf eigenlijk al verkocht!
In het zadel was hij echter een tijdbom, vol spanning.
Zachte benen geven was voor hem een teken om er in een rengalop vandoor te gaan.

Haar toenmalige instructeur zei dat het heel lang zou duren om hem “normaal” onder het zadel te krijgen. Het zou in ieder geval nooit een paard worden waar kinderen op zouden kunnen rijden zei hij.

Wel en de rest is geschiedenis. Je kan zijn hele verhaal volgen in het 7-stappenplan.
Als lespaard voor kinderen is hij nu het meest betrouwbare en meedenkend paard dat Wendy kent. Wanneer een kindje zijn evenwicht verliest blijft hij staan en wacht hij totdat het kind terug goed zit.

 

Missy

IMG_3294

Missy is een speciaal gevalletje, een Spaanse merrie vermoedelijk geboren in 2000.
Op een dag kreeg Wendy een e-mail via via dat dit paard een nieuwe thuis zocht. Het lukte blijkbaar niet echt om voor haar een baasje te vinden dat geschikt was.
Ze was om het zacht uit te drukken nogal “nerveus”.
Toen Wendy haar ging ophalen (ja weer in Nederland), heeft het bijna 2u geduurd om haar op de trailer te laden zonder dwang.
Daarvoor was ze nog nooit zonder verdoving op de trailer gegaan.

Bij elke brug waar ze onder door reden op weg naar huis, deed ze de trailer hevig bewegen.
Eenmaal thuis kwam ze helemaal doorweekt van het zweet de trailer af en ging ze bijna door haar benen. Waarschijnlijk van het loslaten van alle stress.

Bij de eerste bekapping, ondanks heel veel voorbereiding en geduld, is ze vanuit stilstand over een haag van 2m hoog gesprongen om weg te kunnen geraken.

Bij de eerste wandeling buiten, gelukkig aan de hand, ging ze steigeren toen er een vrachtwagen voorbij kwam.

Dit is Missy in een notedop. Vandaag is Missy het zachtste en liefste paard van de kudde die steeds naar je toe zal komen om geknuffeld te worden. Bereden kan ze niet meer worden omdat haar achterbenen overbelast zijn door een verkeerde beenstand. Ze kan nog steeds reageren op onverwachte zaken maar het is veel minder hevig en ze komt heel snel terug tot rust.

 

Farina

195969_1744014372400_5906825_n

Farina is een speciaal paard, ze is een BWP van 2005. Ze heeft een mooie stamboom en heeft prachtige bewegingen maar ze bokte heel gewelddadig tot op een punt dat de eigenaar haar naar Wendy stuurde omdat hij bang was voor de gezondheid van zijn dochter.

Wendy was meteen verliefd op Farina. Er zat veel pit in maar tegelijk was ze gehoorzaam en deed heel hard haar best om te begrijpen wat zij van haar vroeg. Voor Wendy leek het heel gek dat met dit zachte karakter zulk gewelddadig gebok gepaard ging en merkte ook wel wat onregelmatigheden in de achterbenen.
De dierenarts bevestigde dat ze blokkerende knieschijven had en daardoor wellicht veel spanning in haar rug had opgebouwd, waardoor het zadel pijn deed.
De oplossing was om haar correct te laten bekappen, veel beweging te geven (wat ze nu wel had in de wei i.p.v. in de stal) en vooral de juiste spieren te trainen.

Na veel grondwerk werd Farina een superPaard en eenmaal in het zadel heeft ze geen enkele keer meer gebokt.
Haar knieschijven blokkeren wel nog steeds maar met de juiste opwarming is dat nu geen probleem meer.

 

 Meneertje

Missy 020

Meneertje, de ondeugende shetland pony, kwam bij Wendy toen hij nog maar 3j oud was.
Hij was aangekocht om als pony te dienen voor kleine kinderen. Hij had echter andere, ondeugende plannen.
Meneertje wist heel goed hoe hij niet alleen kinderen maar ook volwassenen op een afstand moest houden. Zijn achterwerk draaien en dreigen om te schoppen was daar 1 van.
Maar hij was ook zeker niet beschaamd om zijn tanden te gebruiken en te bijten als je hem iets vroeg wat hij niet wou, zoals bv. zijn voetjes geven of zijn halster aandoen.
Ook kon hij heel goed mikken met zijn kleine hoefjes, om net “toevallig” op jouw teen te gaan staan. Een hoewel hij maar een kleine pony was, had hij zijn gewicht mee en woog dit toch hard door.

Na een half jaar was meneertje een voorbeeld pony met wel zijn eigen temperament natuurlijk.
En enkele jaren later vond hij een gouden thuis bij mensen die zelf een kudde met pony’s hadden en kinderen die er graag mee aan de slag gingen.
Hij loopt nu gelukkig rond in de natuur en bij een liefdevol gezin.

 

 

Mirror Horses in de media +

 In CAP Magazine

CAP coverCAP actie

Op Radio 2 : De Madammen

Op Radio 2

radio2

Het Nieuwsblad

IMG_0629[1]

De Oschotteneir

IMG_0631[1]

De Rondom (Aarschot)

IMG_0630[1]

In het Reclameklokje (Aarschot)

Afbeelding (14)

Studenten vertellen

Ik wil je allereerst bedanken voor deze cursus.
Pipa en ik gaan met sprongen voorruit.
De laatste week is de spanning tussen ons bijna niet meer aanwezig, En als hij een beetje mannig reageert kan ik er nu om lachen terwijl ik er voorheen écht bang van werd.
Super ! Dank je wel daarvoor

Monique

De cursus was super goed!! ik heb er al veel uitgeleerd. ik voel mij al veel beter bij mijn paard Lars (een tinker). Ik zou het zeker delen met mijn vrienden. Op naar de volgende cursus superpaard op de grond. Groetjes katie.

Katie

Zo happy! Net terug van een buitenrit. Voor de eerste keer in rengalop over de hei 🐎 yoehoe wat een super ervaring 💕 met mijn Super paard ❤️ wat een kanjer en weer een stapje verder gegaan. Nog meer vertrouwen gekregen en gegeven

Ellen

Elien & Bentley

Elien & Bentley

Ik vond Bentley in een paardenasiel 4 jaar geleden. Het was vrij duidelijk dat ze veel geslagen was geweest. Haar vangen in de wei was een hel , het duurde soms tot een halfuur.

De stok en de trailer waren haar grootste angst, ze was heel extreem bang van dit alles.
Zo kwam ik uiteindelijk bij Mirror Horses terecht.

Het was voor mij een enorme openbaring. Het was geweldig om eindelijk paarden en hun gedrag écht te begrijpen. En Bentley geniet er ook duidelijk van. Het is fantastisch om te zien dat je paard alles wil doen voor jou, en niet omdat je koekjes vast houdt of iets anders, maar gewoon voor jou.

Zelfs na 3j samen was het voor Bentley onmogelijk om te ontspannen toen ik met de stok over haar ging. Wendy heeft mij verschillende methodes geleerd om haar zelfzeker te krijgen rond de stok.

Het heeft misschien hele tijd geduurd maar ik ben blij dat ik nu kan zeggen dat ze ontspant bij de aanraking van de stok, zonder dat ik het expliciet vraag. Het verschil tussen nu en 4 jaar geleden is enorm. Ze is veranderd van een pony die niet graag aangeraakt werd en liefst niks met mensen te maken had naar de grootste knuffelpony die je je kan inbeelden.

Hetgeen ik ongelofelijk vind aan Wendy, hetgeen ik ook echt zocht, is dat ze zeer voorzichtig omgaat met de paarden. Er zijn sommige instructeurs die niet genoeg geduld hebben rond paarden. Ze willen te snel te veel van de paarden. Terwijl tijd juist hetgeen is dat paarden het meest nodig hebben. Ik ben haar enorm dankbaar, het is dankzij haar dat ik nu een geweldig paard heb die zowat alles voor me wilt doen. Het is mede dankzij haar dat Bentley een nieuwe kans kreeg.

DANKU WENDY!!

Ik kan de lessen bij Mirror horses alleen maar aanraden, vooral niet twijfelen. Het heeft mijn en Bentley haar leven volledig verandert.

Mocht je nog niet overtuigt zijn, hier is een klein filmpje met een deel van onze vooruitgang…

Elien & Bentley
shadow-ornament

Ik heb al veel positieve energie gekregen van de cursus Superruiter.
Kort samengevat door mijn uitstelgedrag ben ik minder tijd aan mijn paard gaan besteden, wel regelmatig gereden, maar de band was toch minder.
Ik ben doordat ze schrok gevallen, ribben gebroken en angstig geworden. Daarom doe ik nu de cursus.
Ik had zelf al het idee dat ik meer tijd aan mijn paard moet gaan besteden om de band te herstellen, vertrouwen terug te krijgen en dan weer plezier te krijgen.
Kortom ik ben heel blij met de cursus. Heb al wel aangeleerd dat als het spannend wordt ik niet meer zo ga doemdenken. Inderdaad positief blijven en het gewoon doen en mijn paard vertrouwen geven. Dus voor dit gedeelte alvast bedankt en ik ben benieuwd naar het onderdeel Super Paard. Groetjes Patricia.

Patricia
shadow-ornament

Hallo Wendy, angst kunnen ombuigen naar plezier/ vreugde en liefde is een onbetaalbaar goed! Keep up the good work! Mijn paarden en ik zijn blij met jou!!

Voor ik aan deze cursus begon, had ik al heel veel gedaan en puzzelstukjes verzamelt. Maar de verbinding tussen de stukjes miste. Door deze cursus hoopte ik de ontbrekende stukjes te krijgen/ vinden. En jawel hoor, nu na 2 video’s en wat oefeningen met mijn paarden krijg ik al meer een geheel (heel mooi) plaatje te zien.

Deze oefeningen heb ik nooit geleerd in de grondwerklessen die ik gehad heb in het verleden.. Bedankt voor de uitleg en logische/ goede opbouw van de oefeningen. Ik oefen dit alles met een twee jarige forse Tinker ruin (eind juni gekocht) en als ik zie hoe hij nu al verandert is.. Woow zo trots op hem! Hij was echt doodsbang voor alles en nu schrikt hij nog wel maar draait zich gelijk om en loopt er naar toe om te kijken hoe of wat. Hij komt hinnikend naar me toe als hij mij ziet. Zo gaaf om deze verandering samen door te mogen maken.

Ik vond deze cursus heel leerzaam en interessant. Het uitvoeren en toepassen van het geleerde heeft mij en mijn paarden nu al veel gebracht en ik ben benieuwd naar het vervolg. Wat ik bijzonder vond is dat ik na les 1 echt niet wist wat ik met dat mood board aan moest, ik wil toch alleen maar een beetje kunnen rond stappen in de bak op mijn paard?? Pas na les 3 kwam mijn passie weer opborrelen en heb ik mijn mood board binnen een kwartier gemaakt. Bijzonder om te ervaren hoe angst de passie zo diep weg kan drukken..

Renske
shadow-ornament

Maaike & Saela

Maaike & Saela

Saela is van een heel angstig vogeltje dat toe klapte bij de minste druk op een half jaar tijd naar een gehoorzaam, alert en temperamentvol paardje geëvolueerd.

Bij het minste wat van haar gevraagd werd, klapte ze dicht en duurde het minutenlang vooraleer ze begon te reageren..

Op andere momenten kon ze ineens erg nerveus worden en kon ze vanuit het niets in beweging schieten.

Meestal voelde ik me ok, maar er was dikwijls ook angst omdat ze ineens nerveus kon zijn en dan snelle bewegingen ging maken of bokken.

Nu heeft ze veel minder schrik en tijd nodig om iets nieuws te leren. Ik heb nu ook echt contact met haar tijdens de oefeningen, een heel fijn gevoel.

Ik startte van nul, dus bij mij is het een maximale win!

Ik begin eindelijk te begrijpen hoe de meest subtiele lichaamssignalen en veranderingen van energie een invloed hebben op haar. Ondanks enkele beangstigende ervaringen wordt mijn vertrouwen almaar groter.

Ik vind Wendy haar hulp onmisbaar. Er zijn altijd momenten waarop je vast komt te zitten en elke keer opnieuw weet Wendy precies aan te geven welk schakeltje uit de ketting los kwam te zitten. Ze is niet alleen fantastisch en 100% naturel met paarden, ook met mensen. Na elke les heb ik elke keer heel veel zin om ermee door te gaan. Ze zet je ook nooit onder druk. Iets wat ik erg belangrijk vind.

Maaike & Saela
shadow-ornament

Jana & Dimma

Dimma is altijd een zeer lief en meewerkend paard geweest, maar opeens kwam daar verandering in. Ze begon onrustig te doen of te steigeren als ze vastgebonden stond, tijdens het opzadelen, tijdens het verzorgen van haar oren, …

Wellicht was ze geïrriteerd door de vliegen in haar oren & waren deze zeer gevoelig, maar het was alles behalve fijn om haar niet goed te kunnen verzorgen toen ze het nodig had.

Nu ze terug is van Wendy ben ik zeer opgelucht.

I.p.v. te steigeren brengt ze haar hoofd naar omlaag en ze laat zeer goed aan haar oren komen.

Ook kreeg ik nuttige tips mee om op deze goede basis die Wendy legde verder te kunnen gaan met Dimma.

Ik ben zeer tevreden en blij dat ik nu een rustig en meewerkend paard heb & zou het iedereen aanraden die het moeilijkheden heeft met zijn/haar paard en er even alleen niet uitkomt. Het is verrijkend voor paard & mens.

Groetjes & nogmaals bedankt Wendy !

Jana & Dimma
shadow-ornament

Geertrui & Celle

Celle was heel lief maar nogal dominant, een speelvogel van een dik jaar oud. Hij was snel gefrustreerd en testte iedereen. Hij was heel opdringerig en wist dat hij het fysiek van mij altijd won. Tijdens het wandelen trok hij zich los en sprong in het rond. We knuffelden veel, maar altijd op zijn aangeven, hij duwde je ook uit de weg of liep je gewoon ondersteboven. Eten geven was een hel, hij kon niet wachten, trok het uit je handen. Ik had geleerd de meeste problemen 'te vermijden' en het zo wel onder controle te houden, maar ik voelde me er niet goed bij....

Ik voelde mij niet echt op mijn gemak, had soms écht zenuwen om hem vb te voeren of zijn hoeven uit te krabben. Na een paar mislukte wandelpogingen durfde ik met hem niet meer uit de weide te komen. Ik moest me ook precies altijd boos maken op hem, met matig effect...

Ik ben nu veel rustiger en weet hoe ik op de meeste dingen moet reageren. Ik ben veel meer op mezelf beginnen letten, op mijn lichaamshouding en mijn emoties. En ik heb gemerkt hoeveel ik, door mijn eigen houding, kan veranderen bij Celle (en mijn andere ezels). Nu doe ik met plezier de oefeningen, we werken samen ipv tegen elkaar. Als hij iets heel goed doet dan kan mijn dag niet meer stuk. Zaaaalig !

Hij heeft veel meer respect voor mij en mensen in het algemeen. We kunnen hem rustig voeren en halsteren, hij raakt ook niet zo snel gefrustreerd. En als hij het toch wordt, dan duurt het niet lang. Hij speelt nog steeds graag en is heel nieuwsgierig, wat heel erg leuk is. Hij voelt zich duidelijk beter in zijn vel.

Na een dikke 10 uur trainen is het een heel andere ezel ! En de hele sfeer in de stal tussen de andere ezels is ook een stuk rustiger. Ik heb op geen enkel moment nog schrik van hem, alleen het wandelen moeten we nog onder controle krijgen. Maar ik heb 'handvaten' gekregen om mijn ezel te besturen, zijn neus, zijn achterhand, zijn emoties,.... Hij is enthousiast om samen dingen te doen, is jaloers als ik met de andere ezeltjes train, maar aanvaardt het ook wel. Ik haal zoveel meer plezier uit mijn dieren nu !

Ik heb vooral geleerd hoe je een ezel moet 'lezen', hoe hij leert en dingen verwerkt. Ik dacht dat ik al veel van hun gedrag wist, maar nu is een toch een nieuwe wereld voor mij opengegaan...

Tegen anderen zou ik zeggen niet twijfelen, doen ! Het is de investering écht waard, voor je ezel, paard én voor jezelf. Je mag altijd komen kennismaken met mij en mijn ezels, altijd welkom!

Geertrui & Celle, Ezelstal Demerhof
shadow-ornament

Voordat ik les volgde bij Wendy was ik gefrustreerd. Mijn paard Dunia was heel onrustig en het was heel stresserend om met haar de rit van onze wei naar de manege te maken elke week. Ze kon van iets schrikken en dan heel snel ervandoor gaan en ik had alle moeite van de wereld om haar terug rustig te krijgen. Ik zelf was hierdoor ook vrij nerveus en bang. Geen goede combinatie dus.

Nu, na 3 maand met Wendy samen te werken, ben ik veel rustiger, als er iets gebeurd, neem ik mijn tijd. Niets meer rap rap. Ik neem mijn tijd voor mijn paard, haar behoeftes komen nu eerst. Ik merk dan ook dat mijn paard kalmer is.

Dunia heeft nu meer vertrouwen in mij, ik kan er veel meer met haar doen.

De band met mijn paard is veel sterker, ik vertrouw haar veel meer. Ikzelf ben ook veel rustiger nu  en kan alles meer plaatsen. Als ze verschiet geef ik ze de kans om terug rustig te worden voor we terug verder gaan. Ik zit ze niet meer aan te sporen en op te jagen.

Ik geef ze eerst de kans om kennis te maken met het angstaanjagend object.

Is er iets dat je aan anderen zou willen vertellen die eraan denken om les te volgen?

Alles, het is zo geweldig, je begrijpt je paard zoveel beter. Leuke oefeningen, de vordering die je maakt is niet te meten en niet in woorden uit te drukken.

Ik heb geen woorden voor de lessen, gewoon doen!

Geertrui & Dunia
shadow-ornament

Wil je zelf student worden?

Begin alvast met 1 van onze gratis cursussen om een serieuze boost te krijgen!

Ga naar Gratis Leren