Wel vandaag was wel degelijk een succes te noemen, veel weerstand was er niet meer om Dimmalim haar oortjes aan te raken.

Ik heb dan ook veel meer met haar kunnen doen vandaag.
We zijn begonnen met wat masseren van de oren, langs de buitenkant dan. Een beetje trailer laden, wat steeds beter en beter gaat.

Nu heb ik haar ook kunnen krabben en masseren terwijl ze op de laadklep van de trailer stond, dit vooral om haar aan te leren, dat je best mag ontspannen in de trailer en dat ging super.

Ze verschoot heel even toen ik haar aanraakte, maar daarna ontspande ze helemaal.
We hebben vandaag ook wat andere spelletjes gedaan, zoals op de cirkel blijven, wat voor haar moeilijk was omdat ze zo veel aandacht heeft voor mij en de hele tijd heel dicht bij mij wil blijven.

Ze kwam dus regelmatig naar mij met een blik in haar ogen van: “mag ik terug komen?”.
Dit wil ik niet ontmoedigen omdat die aandacht heel broos en cruciaal is als je iets van haar wil vragen. Maar ze heeft uiteindelijk toch in beide richtingen 1 volledige cirkel afgewerkt, dus daar was ik tevreden over voor een eerste dag.

Dimmalim genietend van het krabben

Voor haar oren, wel ik denk dat we gisteren de doorbraak gehad hebben, want vandaag kon in binnen in haar oor ook  masseren, en ze had er zoveel deugd van!
Het was fantastisch om te zien hoe ze aan het genieten was van het krabben binnen in haar oor.

En ook het rechteroor kwam aan de beurt, en hoewel ze daar toch nog even last had, eenmaal ik in haar oor zat, begon ze enorm te genieten. Haar hoofd ging naar beneden en een beetje schuin, alsof ze aan het dirigeren was waar ik juist zou krabben. 🙂

Het was net alsof ze al jaren wou dat iemand in haar oor zou krabben maar het gewoon niet durfde toelaten. Het was een plezier om te zien.

Nu dit is nog maar het begin, want zoals ik al eerder zei, als je haar heel even alleen laat en terug aan haar oren komt, trekt ze nog steeds haar hoofd weg als eerste reactie. Dus veel herhalen is hier de boodschap en opbouwen.
Zo heb ik gemerkt dat wanneer ik langs haar voorhoofd kom, en begin met tussen haar oren te krabben, ze gemakkelijker haar oren laat aanraken t.o.v. wanneer ik achter haar oren begin.

Morgen gaan we aan de slag met een watje en eventueel wat water om haar gewoon te maken aan verzorging.

Ook vandaag is er een video compilatie van enkele momenten, op de video kan je zien dat ik zelfs haar touw niet meer hoef vast te houden, ze blijft mooi staan.

Morgen meer over Dimmalim.

 

Vond je dit interessant? Deel dan Dimmalim haar verhaal met je vrienden


Wendy Joris
Wendy Joris

Al meer dan 30j gepassionneerd door paarden en mensen richtte Wendy Joris Mirror Horses VZW op in 2008 met als doel om zoveel mogelijk mensen en paarden hun leven te verbeteren zodat zij dan weer anderen hun leven positief kunnen beïnvloeden. Want zij gelooft in het "ripple" effect en dat iedereen zijn bijdrage levert in het verbeteren van de paardenwereld!

Laat hier van jou horen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.