Hallo allerliefste paardenvrienden,

Gisteren las ik het verontrustende bericht op de Facebook pagina van Horse Spirit Rescue, dat iemand op Kapaza een 3 kleurige Pinto hengst van 26 maanden oud naar de slacht gaat brengen indien hij niet verkocht wordt voor 500 euro (of een eerlijk bod of in ruil voor paardentuig) voor het eind van de maand.
Allerlei bezorgde paardenliefhebbers deelden deze informatie met ons omdat ze willen vermijden dat dit prachtige wezen in de slacht terecht komt.

De reden hiervoor is dat hij tijdens het zadelmak maken niet reageert zoals andere paarden…..

Volgens de woorden van de eigenaar:

Hij heeft een zacht karakter , maar het probleem is dat hij onberekenbaar is.
Bepaalde handelingen die een paard bij het zadelmak maken na enkel keren als gewoon ervaart blijven voor hem ongewoon.
Hij doet dan ondoordachte handelingen, vooruit springen, zich op de grond werpen…

Hier is de foto van de hengst

Ik heb dan ook meteen gesproken met Luc en Sabine van Horse Spirit Rescue om te zien wat we kunnen doen, want een paardenasiel kan in principe enkel tussenkomen bij verwaarlozing of mishandeling, en dat is hier niet het geval. Ook kan de VZW natuurlijk geen paarden aankopen, dat zou ongebonnen werk zijn.

Dus na samen onze hoofden bij elkaar te steken, hebben we beslist om geld in te zamelen om deze hengst te kunnen onderbrengen in het asiel in Herselt en hem zo de tijd te geven om een geschikt gezin te vinden dat hem nooit naar de slacht zal brengen (contractueel verboden).

En daarbovenop heb ik de uitdaging aangenomen om hem (ik ken zijn naam nog niet), indien we genoeg geld bij elkaar krijgen, zadelmak te maken op termijn (of eerder op een natuurlijke manier te starten wanneer hij oud genoeg is) op de VZW. Om te laten zien dat ook zo’n paard heel goed berijdbaar is met het nodige geduld, natuurlijke aanpak en expertise.

En hiervoor zal ik blogs, foto’s en video’s bijhouden zodat jij ook kan volgen hoe hij vooruit gaat. Op deze manier kan iedereen die geld stort toch zien hoe zijn/haar bijdrage “echt” een verschil kan maken en een “hopeloos” paard een super goed leven kan geven.

Wil jij bijdragen en helpen om deze hengst toch een goede toekomst te bieden?
Doe dan een vrije donatie via paypal of via overschrijving op het rekeningnummeer van de VZW:

Op rekeningnummer 363-0682109-45 (IBAN: BE44 3630 6821 0945, BIC: BBRU BE BB) van Horsespirit Rescue, Stap 78 te 2230 Herselt.
Als mededeling zet je “red pinto hengst

Betaal je liever via paypal? Klik dan op deze knop:

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen? Vind dan de Facebook pagina http://www.facebook.com/pages/Horsespirit-Rescue/222888014428507 leuk, zo krijg je regelmatig updates van deze hengst.

Ik reken op jou! Hoe klein jouw bijdrage ook is, het kan een verschil maken, aarzel dus niet en wacht niet te lang, want het einde van de maand is nabij en indien er niet genoeg ingezameld is, kunnen we het paard niet helpen!
Ook enkel deze blog delen op Facebook, twitter of via e-mail kan het verschil maken, doe dit dus zeker, dat kost je niets.

Alvast een virtuele knuffel voor iedereen die helpt door dit te delen via sociale media en een bijdrage stort!

Wendy

Het paard is ondertussen reeds verkocht naar een heel goede thuis! Je kan het volgen op onze Facebook pagina.
Al het geld dat binnenkomt gaat naar alle andere paarden in nood!

 


Wendy Joris
Wendy Joris

Al meer dan 30j gepassionneerd door paarden en mensen richtte Wendy Joris Mirror Horses VZW op in 2008 met als doel om zoveel mogelijk mensen en paarden hun leven te verbeteren zodat zij dan weer anderen hun leven positief kunnen beïnvloeden. Want zij gelooft in het "ripple" effect en dat iedereen zijn bijdrage levert in het verbeteren van de paardenwereld!

Laat hier van jou horen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.