Ontmoet Lientje Leeralles

Wie ben jestudent girl cheerful with books isolated on white

Als paardeneigenaar of verzorger ben je recreatief bezig en je wil een mooie, harmonieuze relatie met jouw paard, wat niet altijd even gemakkelijk is.
Je hebt al een goede band met jouw paard maar je wil die beter maken en nog meer leren.
Soms steken bepaalde problemen de kop op en je weet niet altijd hoe je deze het beste aanpakt of waarom hij doet wat hij doet. En je dit wil jij nu heel graag leren!
Je wil voor jouw paard een betere leider worden en op een zo natuurlijk mogelijke manier met jouw paard trainen zonder dwang of intimidatie maar toch wel resultaat hebben.
Misschien heb je al het één en ander geprobeerd maar niets lag jou echt en je wil jou nu verdiepen in een zo natuurlijk mogelijke training.
Eerst en vooral om problemen op te lossen waar je dagelijks mee te maken hebt en op de tweede plaats om met jouw paard leuke dingen te gaan doen.
Je bent slim, gemotiveerd, gepassioneerd, je hebt een open geest, je wil steeds beter worden in jouw omgang met paarden en het wordt tijd dat je de juiste manier aanleert.
Jouw grootste focus op dit moment is een training die werkt (en ook nog eens leuk is om te doen)!

 

Wat jouw problemen neigen te zijn

In jouw dromen zie je een paard dat je overal volgt, in draf, galop… Hij heeft respect voor jou en doet met interesse alles wat jij vraagt. Je voelt elkaar aan en wanneer je iets vraagt reageert hij meteen en in alle zachtheid.

Maar momenteel, moet je wel heel hard aan het touw of de teugels trekken en dat voelt helemaal niet natuurlijk.
Soms blijft hij gewoon staan en je krijgt er geen beweging in.
Of hij wandelt wel maar hij loopt je steeds voorbij en je moet hem inhouden. Soms duwt of trekt hij je opzij of komt hij op je tenen staan.
Als je hem iets wil aanleren of vragen, kan je enkel raden naar wat er nu juist door zijn hoofd gaat. Is hij bang? Is hij dominant? Snapt hij het niet?
En dat stoort je. Je wil hem kunnen lezen en op de juiste manier reageren.
Het gras aan de andere kant van de wei is ook vaak interessanter dan de training, tenzij je snoepjes gebruikt, maar dan wordt hij ineens weer heel opdringerig of bijterig.
Als je heel eerlijk bent met jezelf, weet je het soms niet meer. Ben ik goed bezig of niet?
En eigenlijk kijk je nog meer door de vingers, vooral het gedrag dat je eigenlijk graag anders zou zien.

Dat is omdat je nog niet weet, wat je nog niet weet over paardenpsychologie en over de juiste manier om hem te motiveren op een kordate, efficiënte doch vriendelijke manier.

Wat je het meeste nodig hebt op dit moment

Jouw eerste focus zou nu moeten liggen op het leren van paardenpsychologie opdat je beter begrijpt wat, waarom en wanneer jouw paard iets doet.
Dit is de eerste stap naar het beter communiceren met jouw paard omdat je dan zijn leefwereld beter begrijpt. Het gaat allemaal om jezelf in zijn hoeven te zetten en de dingen vanuit zijn standpunt te zien voordat je hem iets gaat vragen.
Daarna is het belangrijk om te werken aan communicatie op zijn manier (niet de jouwe) en het leren lezen van de lichaamstaal van JOUW paard!
Want elk paard is anders en er zijn verschillende karakters die om verschillende strategieën vragen. Daarna gaat het om een haalbaar plan op te stellen (en te volgen) om je van waar je nu bent naar die harmonieuze, respectvolle en prachtige band met jouw paard te brengen.

Het Mirror Horses Programma waar jij in zal schitteren is…

Van Paard naar Superpaard – Op de grond