Vandaag heb ik met Bentley gespeeld, aangezien ze moeite had met de trailer op te gaan (op de normale manier, dus wanneer iemand voor haar in de trailer stapt).  Soms ging ze er vanzelf in, en soms helemaal niet, en de laatste tijd was het zo goed als onmogelijk om haar nog de trailer op te krijgen.
Daarom heb ik de uitdaging aangenomen om haar op een natuurlijke manier de trailer op te laten gaan.

Zoals je kan zien in de onderstaande video, heb ik haar geleerd om zelf in de trailer te stappen, zonder dat ik erin stap. Dit neemt iets meer tijd in beslag maar op het einde heb je er enkel baat bij. Steek meer tijd in de basis en de rest zal veeeeeeeeeeel gemakkelijker gaan!

De reden waarom ik zelf niet in de trailer stap:

  • Het paard kan mij volgen uit gehoorzaamheid en omdat ze mijn leiderschap aanvaard, maar dit wil niet zeggen dat ze zich veilig voelt eenmaal de klep toe gaat en ik verdwijn. Laat staan terwijl de wagen wegrijd.
  • Omdat ik haar zelfzekerheid wil opbouwen; zij moet zelf leren over haar drempels heen te stappen (zonder mij) en hierdoor leren zelfzekerder en een stuk rustiger door het leven te gaan. De trailer is hiervoor de ideale oefening, als ze  in de trailer kan stappen zonder dat ik haar erin leid, dan is er een grote mentale “shift” gebeurd en zullen heel veel andere dingen ineens minder beangstigend zijn.

Geef Bentley positieve commentaren hieronder, ik zal ze persoonlijk aan haar overdragen, beloofd!

Wendy XX


Wendy Joris
Wendy Joris

Al meer dan 30j gepassionneerd door paarden en mensen richtte Wendy Joris Mirror Horses VZW op in 2008 met als doel om zoveel mogelijk mensen en paarden hun leven te verbeteren zodat zij dan weer anderen hun leven positief kunnen beïnvloeden. Want zij gelooft in het "ripple" effect en dat iedereen zijn bijdrage levert in het verbeteren van de paardenwereld!

Laat hier van jou horen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.