Hey iedereen,

 

Vandaag heb ik een studente van mij geholpen haar 3-jarige Friese merrie zadelmak te maken.
En eigenlijk is dit niet helemaal juist, want om juist te zijn, leer ik haar om haar eigen paard zadelmak te maken op een natuurlijke manier.
We hebben nog maar 3 sessies gedaan, en we zijn nu reeds bezig met het opstijgen.
Dit is vrij indrukwekkend, vooral omdat dit haar eerste kennismaking is met Natural Horsemanship, maar ze is een heel ijverige en leergierige studente die alles heel snel begrijpt.
Het dier, Vicky is haar naam, is ongelofelijk rustig gebleven onder dit alles. Tja een goede voorbereiding is goud waard!
Wat mij opviel tijdens de sessie is hoe Vicky zo heel erg kon tegentrekken om dan op andere momenten enorm licht en nageefelijk te zijn.
Zo was het achteruit gaan en terug komen bijna perfect.
Op een bewegende vinger ging ze achteruit en op een inzuigen van de energie en achteruit leunen kwam ze terug. Het leek wel alsof ze dit al jaren deed, op de kleinste aanwijzing!
Sommige dingen gingen iets moeilijker en net daarom hebben we daar veel tijd ingestoken, maar uiteindelijk heeft het zijn vruchten afgeworpen, want geduldig en passief afwachten in de juiste positie is wat jij en je paard nodig hebben op zo’n moment.

En hoewel dit net de momenten zijn waarop je liever opgeeft of stopt, kan je best net dan een extra inspanning doen, opdat het volgende keer allemaal gemakkelijker gaat!

 

Vicky snapt best hoe de dingen in elkaar steken, als je haar maar even de tijd geeft om het allemaal te verwerken.
Ze is snel afgeleid, wat normaal is voor een 3-jarige, maar dan nog heeft ze het denderend gedaan, slim beestje.

Snelle en energetische bewegingen werken bij haar wel niet zo goed, tenzij haar energie zelf helemaal de pan uitstijgt.

En dat kan wel eens gebeuren.
Aangezien ik zelf iemand ben die veel energie heeft, vindt ik dit steeds leuk, wanneer een paard even zijn temperament toont.
Liever niet wanneer ik in het zadel zit wel Knipogende emoticon

 

Maar al bij al vond ik het een heel geslaagde les met een leuke en gemotiveerde studente en een les waarin ik steeds minder en minder zelf deed, een teken dat mijn studente steeds zelfzekerder wordt. En dit alles met een lekker zonnetje dat op ons scheen. Zalig dus!

Beter dan dit wordt het niet voor een instructeur, this is the life!

 

Groetjes

Wendy


Wendy Joris
Wendy Joris

Al meer dan 30j gepassionneerd door paarden en mensen richtte Wendy Joris Mirror Horses VZW op in 2008 met als doel om zoveel mogelijk mensen en paarden hun leven te verbeteren zodat zij dan weer anderen hun leven positief kunnen beïnvloeden. Want zij gelooft in het "ripple" effect en dat iedereen zijn bijdrage levert in het verbeteren van de paardenwereld!

Laat hier van jou horen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.